Thursday, November 18, 2010

Mencari Raya di Perantauan

sedikit sebanyak kronologi aku sebagai seorang pemuda (perghh) yang hanya beraya sekadar di perantauan (perghh sekali lagi.ha ha) bukan tak teringin nak balik kampung tapi cuti sehari, kena pulak macam tak berbaloi keluar kan duet minyak (perghh alasan tak boleh blah)
8:00 am : aku terjaga dari lena yang enak. bangun tengok si roy tengah baek punya membulat di tepi. konfom budak-budak ni tak rasa nak menapak ke masjid. aku pulak?memang dari semalam aku berniat tak nak menunai kan ibadah solat sunat hari raya aiduladha.ha ha so berimam kan bantal, berbilal kan dengkuran roy, bermakmum kan habiel la housmate aku la jawap nya. aku call mak aku tapi dia tak jawap. then continue tidor.

10:00 am : bangun untuk kali kedua. melihat si habiel dah bangun. so merancang untuk beraya. 

3:45 pm : perghh aku dapat surat cinta baek punya. nasib baek hari raya. berkorban apa saja. demi negara yang tercinta aku rela kan diri untuk dapat surat tu. dah la kena hujan, sengal gila raya-raya boleh pulak maen hujan. so rancangan untuk ke rumah Encik Amzari terbengkalai (kalau cik am tengok blog ni, kami memohon maaf la yeq.ha ha)


4:00 pm : balik rumah. call la kakak aku, then dia cakap mak aku yang saja tak nak angkat aku call. perghhh sampai ati betol beliau berbuat begitu kepada ku.ha ha

2 comments:

  1. surat chenta ko pesal? sbb bw lari ank dara org ke? ekekeke

    ReplyDelete

komen mengomen dibenarkan disini

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...